Підтвердження діагнозу

Після огляду їй пояснили, що це новоутворення – пухлина. У цій же лікарні їй одразу запропонували видалити пухлину. Пацієнтка погодилася на проведення цієї операції. При цьому не були проведені дослідження, необхідні для встановлення правильного діагнозу. 

Лікування доброякісної та злоякісної пухлини абсолютно різне, тому без біопсії саме в цій ситуації обійтися було неможливо.

Через два роки після операції у пацієнтки з'явився сильний біль у спині, і вона вирішила звернутися до невропатолога. Після прийому їй призначили рентген.

Рентген взагалі малоінформативний, і якщо після нього в лікаря виникають хоча б мінімальні сумніви щодо правильності діагнозу, він має відправляти на додаткове дослідження. Пацієнтці після рентгену призначили лікування від болю у спині. Протягом трьох тижнів вона спостерігалася у невропатолога, але ефекту не помічали ні пацієнтка, ні лікар.

Тому було прийнято рішення все-таки зробити додаткове дослідження – МРТ поперекового відділу хребта, щоб отримати більше відомостей про стан пацієнтки. Завдяки цьому діагностуванню було виявлено метастази у кістки.

Після виявлення метастазів пацієнтка звернулася до нас. Ми зробили комп'ютерну томографію для встановлення остаточного діагнозу, і виявилося, що проблема полягала не лише в кістці, а й у зоні, де була виконана операція. Ми зробили біопсію утворення в області післяопераційного рубця, а також утворення кістки поряд та отримали однакову злоякісну пухлину.

Такий результат дослідження доводить, що пацієнтка мала рак вже під час тієї самої операції два роки тому.

Їй видалили пухлину, не дотримуючись жодних онкологічних стандартів, без потрібних досліджень для встановлення правильного діагнозу і, відповідно, лікування.

Вибір методу лікування має здійснюватися виключно після підтвердження діагнозу!

Відгук
Відгук
Рейтинг
Тип відгуку
Задати питання
Кому питання
Питання
Запис онлайн
Виберіть послугу
Додатковий коментар
ERC Logo
Укр | Рус