Діагностика та лікування гінекологічних захворювань

Лікарі не дуже люблять докладно пояснювати, що стоїть за їхніми словами. Їм здається, що пацієнткам від великої кількості наукових термінів стане ще страшніше (хоча куди вже страшніше, якщо в Україні смертність від раку шийки матки у віковій групі 18-29 років стоїть на першому місці?) Ми все ж коротко розповімо вам про найсучасніші методи діагностики та лікування гінекологічних захворювань, які доступні вам у «ЄВРОПЕЙСЬКОМУ РАДІОЛОГІЧНОМУ ЦЕНТРІ».

Отже, діагностика. Спочатку ви приходите на огляд до гінеколога. Детально про те, як це відбувається в «Європейському радіологічному», ви можете прочитати у статті «Як проходить огляд у гінеколога?»

Якщо лікар бачить якусь патологію, навіть якщо його просто щось насторожило, він запропонує вам зробити біопсію шийки матки. Це не страшно і не боляче. Така процедура дає нам підтвердження наявності або відсутності патологічних утворень у тканинах. У випадку з шийкою матки біопсія є «золотим» стандартом у виробленні тактики спостереження та лікування.

Суть процедури в тому, щоб отримати якісний зразок тканини для додаткових досліджень. Біопсія проводиться під контролем кольпоскопу, береться від 2 до 4 шматочків найбільш зміненої тканини з шийки матки. Розмір біоптата – 3х3 мм. Перед проведенням маніпуляції проводиться місцеве знеболення. Після процедури призначається гемостатична терапія. У нашому Центрі біопсію шийки матки можна провести радіохвильовим методом – це точна і щадна процедура.

Прочитайте також статтю «Рак шийки матки: як попередити, як уникнути?»

У «ЄВРОПЕЙСЬКОМУ РАДІОЛОГІЧНОМУ ЦЕНТРІ» ми проводимо обстеження і лікування жінок абсолютно новими й безболісними методами – загалом вони називаються «електрохірургія».

До таких методів належать діагностика та лікування за допомогою електрохірургічного високочастотного апарату ФОТЕК Е81М.

Електрохірургічні методи лікування – це методи з розділення, видалення або руйнування тканин на місці ураження за допомогою струму високої частоти. Чинним фактором виступає тепло, що утворюється у тканинах у результаті опору проходженню струму.

Переваги методу:

  1. 1. операції вважаються більш точними і якісними;
  2. 2. мінімальний ризик ускладнень;
  3. 3. мінімальний період післяопераційного відновлення;
  4. 4. повернення пацієнтки до звичного способу життя без обмежень.

У гінекології метод електрохірургії застосовується для:

  • • біопсії та конізації шийки матки;
  • • лікування ектопії, ендометріозу, ектопіону шийки матки;
  • • лікування ерозій, лейкоплакій, дисплазій;
  • • видалення папілом, кондилом, поліпів цервікального каналу;
  • • багато чого іншого.

Переваги застосування електрохірургії в гінекології очевидні – це лікування жінок, які ще не народжували, зі збереженням у них дітородної функції, отримання якісного біоматеріалу для гістологічних досліджень та ін.

Більшість гінекологічних діагнозів, зокрема й рак шийки матки – це не вирок, не кінець. Приходьте вчасно, і все буде добре!

Відгук
Відгук
Рейтинг
Тип відгуку
Задати питання
Кому питання
Питання
Запис онлайн
Виберіть послугу
Додатковий коментар
ERC Logo
Укр | Рус