Програма «Психологічна допомога дітям»

Курс психологічної допомоги дітям побудований на методиці залучення їх до творчої діяльності через арттерапію, гру та комунікацію. Кожна дитина віком від 5 до 12 років отримає 10 сеансів із дитячим психологом, у групах та індивідуально. Заняття тривають від 45 до 60 хвилин залежно від віку дитини. Заняття проводять психолог та тьютор (помічник).

Перший сеанс — це знайомство з дитиною та оцінювання її психологічно-емоційного стану.

Ще чотири сеанси проходять індивідуально або у групі під наглядом психолога. Дітям пропонуються зайняття в ігровій формі, творча активність, малювання, аплікація, настільні ігри.

Наступні п’ять занять присвячені глинотерапії. Глинотерапія — це лікування ліпленням, один із дієвих методів арттерапії. Під час цього процесу відбувається стимуляція нервових закінчень на подушечках пальців та долонях. Саме це дає позитивні результати в корекції фізіологічних станів у дітей.

Працюючи з глиною, дитина заспокоюється, взаємодіє з іншими людьми, її психологічний стан поліпшується, покращується настрій.

Заняття з ліплення та робота за гончарним кругом проходять під керівництвом психолога.

Під час занять дитина поступово набуває нових навичок: від виготовлення простої тарілки за гончарним кругом до складних іграшок.

Хід занять:

1. Починаємо з простих форм. За гончарним кругом робимо тарілку, ліпимо черепаху.

2. Ускладнюємо форми. Працюємо з методом витягування — робимо горнятко та ліпимо зайця.

3. Додаємо у процес роботи з глиною декорування. Робимо горщик для меду та іграшку-ведмедика.

4. Працюємо з об’ємом. Робимо панно з дрібними деталями, за гончарним кругом створюємо вазу.

5. Відпрацьовуємо дрібну моторику завдяки створенню іграшки-їжачка та за гончарним кругом робимо піалу для молока.

Діти забирають власноруч виготовлені вироби, що мають декоративний характер, додому. Їх треба сушити у прохолодному місці (не на сонці, подалі від опалювальних приладів) до твердого стану. Потім можна розмалювати гуашшю, акрилом. Мочити не можна, бо вони зруйнуються.

Величезне прохання до батьків: коли ваша дитина покаже результат своєї праці, скажіть їй, що вона неймовірна й дуже талановита.

Перша дитина вже пішла на свій перший сеанс до дитячого психолога

Відгук
Відгук
Рейтинг
Тип відгуку
Задати питання
Кому питання
Питання
Запис онлайн
Виберіть послугу
Додатковий коментар
ERC Logo
Укр | Рус